Dags för andra halvlek – dagen då YoYo testet krossades…!

Efter sommaruppehållet startade BK Forward upp sin kollektiva träning mån 30 juli. Spelarna hade då haft ett 14 dagars långt uppehåll från kollektiv träning fördelat på en veckas “time-off” utan några förpliktelser eller krav på träning. Den andra veckan hade varje spelare sedan skräddarsydda program utifrån skadesituation, screening och belastningssituation. Många spelare hade dock självmant velat bara ha ett par dagar innan man startade upp det individuella programmet, man kände sig i toppform!

Nu andra träningen efter uppehållet sökte vi svar på om spelarna sköt sin träning vilket bland annat testades av genom Bangsbos Yo-Yo test (IR level 1). För spelarna var detta ett 3:e testtillfälle i en serie av testomgångar som vi genomför under säsongen och spelarna hade sina värden från Mars att gå på.

Testet kördes för första gången ute på Trängens naturgräs vilket naturligtvis innebär att en jämförelse med de tidigare testen inte blir helt tillförlitlig (de andra testen har körts på Rostaskolans idrottssalsgolv) men då jag vill övergå till tester på naturgräs eller konstgräs för att öka specificiteten blev detta ett bra tillfälle. Naturgräset borde dessutom vara mer tungsprunget även om fästet i gengäld torde vara bättre. Nåja…intressant skulle det bli i alla fall.

Efter uppvärmning var det så dags, stereon som normalt dunkar ut skön omklädningsrumsmusik fick nu agera slavdrivare när Yo-Yo testet nu löd ute på A-planen. Nivå efter nivå avverkades och gruppen såg oförskämt pigg ut även om ett fåtal svor lite över att det minsann inte var något vidare fäste ens på naturgräs. Spelarna pushade sig till det yttersta och det stod snabbt klart att vi bevittnade väldigt bra resultat. Personbästan (obs. dock satta inomhus) slogs på löpande band och kravnivån för BKF fysmärke slogs med råge, flera spelare sprängde in sig i BKF GULD kategorien och slutligen återstod endast en spelare som med tidigare personbästa på nivå 23,1 nu var ostoppbar. När testets sista nivå (23,8) ljöd löpte han den sista 20 m sträckan, vände, accelererade de 20 m tillbaka precis i tid och föll sedan ihop av utmattning. Yo-Yo testet hade utmanats och krossats…läs mer

 

 

En rolig anekdot från den senaste seriematchen mot Vasalund säger egentligen mer än alla testvärdena tillsammans när Vasalunds mittback i frustration över vår hänsynslöst hårda arbete  i försvarsspelet där vi underkastade oss många löpmeter för att ligga rätt i press.

“Success is defined by the will to prepare”

Så Trängens gladiatorer hälsar motståndarna välkomna! (Foto tagna av RE Photo)

 

 

Comments

comments

Author: Johan

Share This Post On