WFA Expert Meeting 2015 – Barcelona

 

Detta bildspel kräver JavaScript.

En av årets mest eftertraktade fortbildningar, World Football Academys Expert Meeting, hölls detta år i fotbollens mecka Barcelona och givetvis var J2 Performance på plats. Denna gång både Jimmy och Johan, till skillnad från förra året i Sydafrika då fick Jimmy förhinder pga. tillökning och Johan åkte själv. 50 coacher (fystränare, huvudtränare, sjukgymnaster mfl.) från hela världen tillsammans med föreläsare från FC Barcelona, Real Madrid, Tyska fotbollsförbundet, Spanska Fotbollsförbundet, utbildningschefer från Australiens, Skottlands och Irlands fotbollsförbund, forskare kring sömn, nutrition, hjärnforskning m.fl.

 

Raymond Verheijen hade fått ihop ett minst sagt imponerande program där föreläsare varje dag var ett kunskapsintermezzo från morgon till sen kväll. Själv var han i högform och imponerade med sitt sätt att teoretisera såväl kunskapsprocesser utifrån de olika ämnenas roll i fotbollens värld som coachernas frågeställningar. Med utgångspunkten i spelet fotboll integrerades kunskapen från de olika fälten till att forma och berika fotbollen utifrån ett helhetsperspektiv med betoning på football fitness, football braining, coach management, & football nutrition. Varje dag inledes med 45 min mindfulness träning där andningens roll för en klar tankestruktur byggdes på.

Lägg därtill att vi deltagare fick vara med om att fira nyblivna Champions League, Spanska Liga & Spanska Cup mästarna FC Barcelona på ett fullsatt Camp Nou så blev resan mer än fulländad!

Lärdomarna och insikterna var många såväl på ett yrkesmässigt som personligt plan allt för att bli en bättre coach/människa. Dagarna avslutades med en utvärdering där ryggraden till nästa års Expert Meeting snickrades fram, ett event som gruppen var överens om att ingen nog vill missa!

Comments

comments

Author: Johan

Share This Post On

Submit a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *