CV

Jimmy´s resume (CV) in English (click the link) 

GDE Error: Unable to load profile settings

Arbetslivserfarenhet

Fystränare Degerfors IF, fotboll, deltidsanställd sedan 2007­

Jag ansvarar för allt som har med spelarnas, fysiska kapacitet/utveckling och rehabilitering att göra. För diverse individuella bedömningar etc samarbetar jag med sjukgymnaster, läkare, massörer samt fotbollstränare. Jag fungerar också som fystränare på rådgivande basis åt juniorlaget i föreningen.

 

Fotbollstränare/Fystränare/Lärare på Elitfotbollsprogrammet, John Bauergymnasiet, Örebro, deltidsanställd sedan 2009­

Jag har gymnasielärarexamen i idrott och hälsa samt träningslära och ansvarar för elevernas fysiska träning/belastning, fotbollsträning samt kurser i träningslära, nutrition, rehabilitering, massage, alternativ medicin och ledarskap. Flera av våra nuvarande och tidigare elever har allsvenska kontrakt och trots att de har fystränare i sina respektive klubbar hör de fortfarande ofta av sig för rådgivning av mig. Jag ansvarar för kontakten med de olika klubbarna gällande deras spelares fysik.

 

Kursinstruktör Fotbollstränarutbildning, behovsanställd sedan 2008­

Jag ansvarar för tränarutbildningskurser (Bas 1 och Bas 2) i svenska fotbollsförbundets regi. Jag utbildar i samtliga moment men ofta handlar det om delkurserna kring Träningslära.

 

Fystränare för diverse elitidrottare (fotboll, tennis, golf och rugby), projekt sedan 2009­

Jag får ofta frågan från olika idrottare att hjälpa dem med deras fysträning. Dock är min tid begränsad så jag har genom åren valt ut några olika personer och lag som jag samarbetat med. Här är några exempel:

– Ungdomslandslag i fotboll när de är på läger på Bosön (sedan 2011)

– Damlandslaget i rugby på EM för 7-manna i Moskva (2012)

– Individuell fysisk träning och kostupplägg för spelare i Rugbylandslaget (sedan 2009)

– IFK Kumla, herrfotboll division 3 (2012)

 

 

Fysträningskoncept för ungdomsfotboll, projekt 2010­

I Degerfors IF Ungdom har jag under vintern skapat ett fysträningskoncept baserat på gymnastik, kampsport, friidrott, rugby och fotboll. Inom ramen för detta koncept låter jag kunskap från fysträning i de idrotterna korsbefrukta varandra för att genom utvalda delar se på fotbollsfys och talangutveckling med helt nya ögon i en process som jag kallar för ”Atletisk fotbollsutveckling”

 

Distriktsförbundskapten i fotboll, projektanställning 2007­-2009

Jag ansvarade för träning och utveckling av distriktslaget, pojkar födda 1993 i Örebro läns FF. En av spelarna har nu allsvenskt kontrakt.

Studentrepresentant i Högskoleverkets bedömningsgrupp av ämnet idrott/idrottsvetenskap, projektanställning 2006-­2007

Deltog i en projektgrupp med nordiska idrottsforskare och utvärderade samtliga utbildningar kopplade till ämnet idrott/idrottsvetenskap i Sverige.

 

Personlig tränare, Nautilus gym, deltidsanställd 2000-­2009

Jag tränade allt ifrån motionärer till elitidrottare på olika gym, i Ystad och Örebro.

 

Utbildning

 

Gymnasielärarutbildning, samt diverse fristående kurser, Örebro Universitet, 375h 2003-­2010

En innehållsrik utbildning som innehöll en stor idrottslig bredd men också djup i form av två fysiologiska B­-uppsatser (”Uthållighetsarbete i värme med vätskealternation” och Re­warm up i fotboll”) och en psykologisk/didaktisk C-­uppsats (”Hemmaplansfördel i fotboll”). Förutom detta studerade jag också allmänpsykologi. Jag skulle också kunna ta ut en kandidatexamen i ämnet idrott. Jag har dock valt att vänta med att ta ut denna. Jag har otroligt mycket att tacka universitet för framförallt de teoretiska kunskaper och det vetenskapliga förhållningssätt jag fått.

 

Athletes´ Performance International mentorship phase 1-4 2011

Internationell fystränarutbildning av mycket hög klass. “Athetes´ Performance training system” anses av många i branchen som världens främast moderna system för prestationsutveckling. Mark Verstegen är grundare och chef för Athletes´ Performance och Nick Winkelman är huvudansvarig för deras mentorship. Läs mer på http://www.athletesperformance.com

 

Functional Movement Screen (FMS) (certifierad) 2011

FMS är ett screenverktyg som bedömer om en idrottare besitter en grundnivå för att kunna utföra ett antal grundrörelser. För att klara dessa grundrörelser krävs en kombination av rörlighet och stabilitet, utan smärta. Under bedömningen läggs stor vikt på att bedöma huruvida symmetri finns mellan höger och vänster sida av kroppen, något som är mycket viktigt i jakten på skadeprevention.

 

Instruktörskurs steg 1, Tyngdlyftning 2010

Mycket bra att kunna gå olika tränarutbildningar för att på så sätt bli en bättre fystränare.

 

Fotbollstränarutbildning 2006­-2010

Jag är utbildad inom svenska fotbollsförbundets kurser till och med Advanced level. Detta hjälper mig i min dagliga strävan för att utveckla fotbollsspelare.

 

Massage och manuella terapier 2004, 2010

Jag är diplomerad massör och har gått kurser i olika manuella tekniker. Ett mycket bra komplement för att kunna arbeta med idrottare ur ett helhetsperspektiv.

 

Idrottens fystränarutbildning (FTU) 2007-­2008

En praktisk utbildning på Bosön som passade bra att komplettera min mer teoretiska universitetsutbildning med.

 

Spelarutvecklingslägret 2007

Jag blev uttagen som en av Örebro läns mest talangfulle fotbollstränare för att delta på en spelar/tränarutbildning i regi av Fotbollsakademin i Degerfors.  Jag ställdes på stora prov och jag utvecklades mycket som ledare. Det var på detta läger som jag rekryterades av dåvarande tränare Nisse Jansson till Degerfors IF.

 

Övrig utbildning

Jag brinner för daglig fortsatt utbildning och tror mycket på att det gäller att följa idrottsforskningen runt om i världen om man vill ligga i framkant. Därför deltar jag på så många ”sammankomster” jag kan: SISU, idrottsmedicin, CIF konferenser, forskningskonferenser etc.

För att utvecklas med praktiska delar har jag på senare år fokuserat mycket på omvärldsspaning. Genom internet får jag tillgång till seminarier, föreläsningar etc från mycket duktiga och framgångsrika personer från bl a USA (NSCA, Gray Cook, Mike Boyle, Mark Verstegen m fl). Jag besöker också ofta tränare i olika sporter för att studera hur de praktiskt arbetar.

Dock tror jag att den allra bästa utbildningen finns i det dagliga arbetet genom att coacha och träna många idrottare med olika behov .

 

Språkkunskaper

 • Svenska – modersmål
 • Engelska – flytande
 • Tyska – grundläggande
 • Danska – grundläggande
 • Norska – grundläggande

 

Datorkunskaper

•   Mycket goda/Goda kunskaper inom

 • Microsoft office
 • Internetanvändning av olika slag
 • Mjukvaror av olika slag t ex Träningsdagbok, Kostregistrering, Musclelab etc.

 

Förtroendeuppdrag

 • Ordförande i studentsektionen GIH på Instititionen för idrott och hälsa, Örebro universitet. Dessförinnan var jag utbildningsbevakare och ledamot. 2003­-2008
 • Studentrepresentant i institutionsstyrelsen under merparten av min studietid. 2003-2009

 

 Övriga meriter

 • B ­körkort, har bil
 • Jag ansvarade för GIH­- Örebros 40 års jubileum med 800 personer närvarande. 2006
 • Genom två jordenruntresor och mängder av andra resor till olika länder har jag stor resvana.
 • Jag blev antagen till årets Elittränarutbildning (ETU) men valde pga tidsbrist att inte studera kursen just nu.

 

Familjesituation

Gift med Rebecca Högberg, SM vinnare på 400m 2009, 2a i Gladiatorerna 2000, landslagsspelare i rugby. Jag hjälper henne med behandlingar och är bollplank gällande hennes friidrottssatsning, och planerar träning för hennes rugbysatsning. Ett barn tillsammans med Rebecca.

 

Submit a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *